Rozsdamentes mézszűrők

Képernyőfotó 2014-06-16 - 21.25.14Egy napraforgó tányérjában több ezer pici mézes csuporhoz hasonlító csöves virág növekszik és várja, hogy a szorgos mézek meglátogassák. Azok a méhészek, akik fajtamézet állítanak elő a napraforgó virágzása előtt gondoskodnak arról, hogy a méhkaptárakban lévő mézet a mézpergetők segítségével a lépekből a lehető legjobban kipergessék. Fajtaméz ugyanis csak úgy állítható elő, ha a nektár túlnyomó része egyféle növényről származik. Ha már lépek tele vannak töltve az új mézzel, akkor kezdődhet a kifejtés. A fajtaméz lefejtése, a mézfeldolgozás eszközeivel a letöltő edényekkel, a mézszűrőkkel, a méztöltő gépekkel kerülnek az általunk már jól ismert mézes üvegekbe. A napraforgómézet elsősorban fertőtlenítő, görcsoldó, gyulladáscsökkentő és szervezeterősítő hatása miatt keressük a boltok polcain. Ez a fajta méz savas kémhatású, ezért a gyomorsav panaszokkal küzdőknek nem ajánlott a fogyasztása. Önmagában, teához, kalácsra kenve fogyasztva és sütésre is használhatjuk. A sütésre olyannyira alkalmas, hogy a  mézeskalácsok készítésénél leginkább ezt a fajta mézet keresik és használják a készítők.

This entry was posted in mézszűrő and tagged , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!