Biztonságos Szerver: hogyan garantáljuk az adatbiztonságot

 

VPS opciók

VPS opciók

Szóval, mi kell ahhoz, hogy biztonságos szerverünk legyen, amely garantálja az adatbiztonságot? Ez egy nagyon fontos kérdés, amellyel mindenképpen foglalkoznunk kell, ha VPS szerver bérlésen gondolkodunk. Az ABplusz.hu-nál például számos megoldást kínálnak ezen a területen.
Először is, mindig érdemes erős jelszót használni. Lehet, hogy ez számodra evidencia, de meglepően sokan használnak még mindig gyenge jelszavakat, mint például “123456″ vagy “password”. Mindenképpen ajánlott egy olyan jelszó választása, amely tartalmaz kis- és nagybetűket, számokat, és speciális karaktereket is.
Másodszor, a szervered biztonságát sokat javíthatja a kétlépcsős azonosítás bevezetése. Ez azt jelenti, hogy nem elég csak a jelszót megadni a belépéshez, hanem egy második lépésben egy rövid ideig érvényes kódot is be kell írni, amit például SMS-ben küldenek el a mobilodra. Ez további biztonságot jelent, hiszen ha valaki megszerzi a jelszavad, de nincs a mobilod, akkor sem tud belépni a szerveredre.
Harmadszor, a rendszeres adatmentés is elengedhetetlen. Az ABplusz.hu például különféle csomagokat kínál, amelyek már tartalmazzák ezt a szolgáltatást is. Elképzelhető, hogy valami súlyos hiba történik, esetleg egy rosszindulatú hacker támadást szenvedsz el, és az összes adatod elveszik. Ilyen esetben nagy segítséget jelent, ha van egy biztonsági mentésed, amelyből vissza tudod állítani az adataidat.
Végül pedig, ugyancsak fontos, hogy naprakész legyen a szervered. A legújabb frissítések gyakran tartalmaznak biztonsági javításokat, amelyeket mindenképpen érdemes telepíteni. Ha elhanyagolod a frissítéseket, akkor könnyű célponttá válhatsz a hackerek számára.
Remélem, segítséget nyújtottam a biztonságos szerver kialakítása körüli kérdéseidben. Persze, ez csak a jéghegy csúcsa, de ezek a lépések már nagyban hozzájárulnak a szervered és az adataid biztonságához.

This entry was posted in webtárhely and tagged , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!